• 15 jaar ervaring
  • Persoonlijke support
  • 160.000 tevreden klanten

Veelgestelde vragen MijnWebsite

1. Kan ik mijn website van MijnWebsite overzetten naar een andere domeinnaam?
  2. Kan ik mijn website van MijnWebsite met een FTP-programma downloaden?
  3. Ik heb mijn website van MijnWebsite gepubliceerd, maar hij is nog niet online zichtbaar, hoe kan dat?
  4. Vanaf welk pakket kan ik gebruik maken van premium templates?
  5. Ik ontvang geen contactformulieren in mijn mailbox, hoe kan dit?
  6. Kunnen bezoekers reacties plaatsen onder mijn blogartikelen?
  7. Wordt er een back-up van mijn website van MijnWebsite gemaakt?
  8. Mijn social media-knoppen werken niet, wat nu?
  9. Kan ik de naam van mijn pagina wijzigen?
  10. Ik gebruik liever een andere software dan MijnWebsite, welke alternatieven heb ik?
  11. Wat zijn metatags en metabeschrijving?
  12. Wat kan ik met eigen HTML en hoe voeg ik dit toe?
  13. Wat is een favicon, en wat kan ik er mee?
  14. Ik kan niet alle kleuren aanpassen, hoe kan dat?
  15. Kan ik nog van template wisselen als ik al begonnen ben met ontwerpen van mijn website?
  16. Welke premium functies en templates kan ik gebruiken voor mijn website van MijnWebsite?
  17. Kan ik mijn website van MijnWebsite verhuizen naar een andere provider?
  18. Kan ik een MijnWebsite-website overdragen aan iemand anders?
  19. Houdt MijnWebsite bezoekersstatistieken bij?
  20. Is MijnWebsite responsive, en kan ik mijn website ook met een smartphone of tablet bekijken?
  21. Ik heb een nieuw idee dat ik graag wil laten toevoegen aan de MijnWebsite-software, kan dat?
  22. Hoe voeg ik een nieuwe pagina toe aan mijn website van MijnWebsite?
  23. Er staat reclame onderaan mijn MijnWebsite-website. Hoe haal ik dit weg?
  24. Kan ik mijn MijnWebsite-website beveiligen met SSL?

Kan ik mijn website van MijnWebsite overzetten naar een andere domeinnaam?

Nee, je kunt je website niet overzetten naar een andere domeinnaam. Je website is namelijk gekoppeld aan een domeinnaam. Je kunt wel een andere domeinnaam aan dezelfde website koppelen. Stel voor de tweede domeinnaam dan een verwijzing in.

Kan ik mijn website van MijnWebsite met een FTP-programma downloaden?

Nee, MijnWebsite-websites kun je niet downloaden met een FTP-programma. Alle websites van MijnWebsite staan op een speciaal ingericht platform. Dit platform kun je met een FTP-programma niet bereiken.

Ik heb mijn website gepubliceerd maar hij is nog niet online, hoe kan dat?

De eerste keer dat je de website publiceert, vindt er een DNS-wijziging plaats. Het duurt maximaal vier uur voordat die wijziging overal is doorgevoerd. Hierdoor kan het ook maximaal vier uur duren voordat je de website online kunt bezoeken. Heb je eenmaal voor de eerste keer gepubliceerd, dan zijn alle wijzigingen die je daarna aanbrengt wel direct online zichtbaar.

Kan ik gebruikmaken van premium templates?

De premium templates zijn inbegrepen bij alle MijnWebsite-pakketten en hostingpakketten. Maak je gebruik van MijnWebsite Lite, upgrade dan naar een van de MijnWebsite- of hostingpakketten. Upgraden kan vanuit Mijn Account.

Waarom ontvang ik geen contactformulier in mijn mailbox?

MijnWebsite stuurt de contactformulieren naar het e-mailadres dat je in MijnWebsite hebt opgegeven. Ontvang je geen e-mails, dan kan dat komen doordat het e-mailadres dat je hebt opgegeven onjuist is. Om dit te controleren ga je naar MijnWebsite, en klik je op de knop ‘Instellen’. Er opent een nieuw scherm met het actieve e-mailadres. Klopt het adres niet, pas het dan direct aan en sla je wijziging daarna op.

Klopt het actieve e-mailadres wel? Dan kan het ook zijn dat je e-mailadres zelf niet goed werkt. Controleer de instellingen van het e-mailadres in de Hostingmanager, of in de beheeromgeving van je e-mailprovider. Gebruik je een e-mailprogramma zoals Outlook, controleer de instellingen dan binnen dat programma.

Heb je alles gecontroleerd maar werkt het toch niet? Neem dan gerust contact met ons op.

Kunnen bezoekers reacties plaatsen onder mijn blogartikelen?

Het blog geeft je de mogelijkheid om eenvoudig artikelen online te plaatsen. Het blog heeft geen reactiemogelijkheid, dus bezoekers kunnen geen reacties plaatsen onder je artikelen.

Wordt er een back-up van mijn website van MijnWebsite gemaakt?

Nee, er wordt geen back-up van je MijnWebsite-website gemaakt. Er worden wel back-ups van de volledige server gemaakt. Deze back-ups zijn niet geschikt voor het terugzetten van één website. Heb je per ongeluk inhoud verwijderd? Gebruik dan de 'ongedaan'-knop in MijnWebsite. Je vindt deze knop rechts onderin MijnWebsite. Met deze knop kun je content van meerdere dagen terug herstellen.

Hoe kan het dat mijn social mediaknoppen niet werken?

Vul bij de social media-velden alleen het adres achter de domeinnaam in. Bijvoorbeeld: https://facebook.com/pages/voorbeeld-voorbeeld is het hele Facebook-adres. In het Facebook-veld in MijnWebsite vul je dan het volgende in:

/pages/voorbeeld-voorbeeld

Kan ik de naam van mijn pagina wijzigen?

Ja, het is mogelijk om de naam van een pagina te wijzigen. Kies in MijnWebsite voor de optie 'Pagina's'. Klik naast de pagina op het pijltje naar beneden en vervolgens op 'Bewerk'. Je kunt nu de naam van de pagina aanpassen. Klik op de opslaan-knop om de wijziging op te slaan.

Ik gebruik liever een andere software dan MijnWebsite, welke alternatieven heb ik?

Er zijn meerdere alternatieven als je liever gebruikmaakt van een andere software voor je website. Kijk voor de alternatieven die wij aanbieden op onze website.

Wat zijn metatags en metabeschrijving?

Met metatags en metabeschrijvingen maak je je website vindbaar in zoekmachines zoals Google. Voor iedere pagina kun je metatags en een metabeschrijving opgeven. De metatags gebruik je om keywords (sleutelwoorden) van de betreffende pagina op te geven. De metabeschrijving gebruik je om een korte samenvatting van de pagina te geven. Zoekmachines bepalen met metatags of je website bij een bepaalde zoekopdracht getoond wordt.

De metabeschrijving gebruiken de zoekmachines voor het kleine stukje tekst onder de link in de zoekresultaten. Hoe relevanter die tekst of de steekwoorden zijn, hoe hoger de zoekmachines je website indexeren. Je komt dan dus hoger in de zoekresultaten terecht. Let wel goed op dat je geen woorden en omschrijvingen invult die niet van toepassing zijn. Zoekmachines zijn strenger geworden en geven strafpunten voor foutieve metatags en -omschrijvingen.

Wat is eigen HTML en hoe voeg ik dit toe?

Met de Eigen HTML-widget kun je extra scripts en code aan je website toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan CSS-styling, widgets en JavaScript-plugins. Ga hiervoor naar 'Inhoud' in de editor van MijnWebsite, en sleep 'Eigen HTML' naar de plek waar je je eigen code op de website wilt tonen.

Wat is een favicon?

Een favicon is een icoon in de adresbalk of het tabblad van de website. Je kunt deze toevoegen via 'Instellen' in MijnWebsite. Selecteer de afbeelding die je als favicon wilt gebruiken en klik op 'Opslaan'. Publiceer je website opnieuw om de favicon te tonen.

Ik kan niet alle kleuren aanpassen in mijn templates, hoe kan dat?

Het is afhankelijk van het template dat je gekozen hebt, welk deel en welke kleuren je binnen dat template kunt aanpassen.

Kan ik mijn template aanpassen nadat ik er al een heb gekozen?

Ja, het is altijd mogelijk om van template te wisselen. De inhoud van je website blijft daarbij gewoon bewaard. Om een ander template te kiezen, klik in je MijnWebsite op ‘template’. Kies vervolgens voor ‘Kies ander template’.

Welke premium functies en templates kan ik gebruiken?

Het is afhankelijk van je MijnWebsite-pakket of hostingpakket welke functionaliteiten en templates er voor je beschikbaar zijn. Hoe groter je pakket, hoe meer mogelijkheden je hebt. Bekijk alle specificaties op onze website en kies het pakket dat het beste bij jou past.

Kan ik mijn website van MijnWebsite verhuizen naar een andere provider?

Nee, dat kan niet. MijnWebsite is door onszelf ontwikkelde software, en staat op een speciaal voor MijnWebsite ingericht platform. Je website is gekoppeld aan dit platform, en je kunt deze dan ook niet verhuizen naar een andere provider.

Kan ik een MijnWebsite-website overdragen aan iemand anders?

Ja, je kunt je website van MijnWebsite overdragen aan iemand anders, als diegene ook klant is bij Yourhosting. Vraag hiervoor een interne overdracht aan in Mijn Account. Vervolgens vul je het e-mailadres en het klantnummer in van de nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar ontvangt daarna een e-mail, waarin hem gevraagd wordt om de interne overdracht goed te keuren.

Zodra hij dit heeft gedaan, wordt de domeinnaam overgedragen naar Alleen registreren. Maakt de website gebruik van functionaliteiten of templates waarvoor een upgrade van het pakket nodig is, dan ontvang de nieuwe eigenaar daar een melding over.

Houdt MijnWebsite bezoekersstatistieken bij?

Ja, MijnWebsite houdt bezoekersaantallen bij. Er wordt geteld hoeveel mensen je website hebben bezocht en welke pagina’s ze hebben geopend. Wil je meer statistieken, voeg dan een Google Analytics-code toe aan je website. Klik daarvoor in MijnWebsite op ‘Instellen’, en voer je Google Analytics-code in bij ‘Bezoekers statistieken’.

Ga naar https://analytics.google.com voor meer informatie over Google Analytics en de Google Analytics-code.

Is MijnWebsite responsive, en kan ik mijn website ook met een smartphone of tablet bekijken?

Ja, MijnWebsite is responsive. Dit betekent dat de website zich aanpast aan het apparaat waarop je website bekeken wordt. Ben je benieuwd hoe je website er vanaf een ander apparaat uitziet, bijvoorbeeld vanaf een telefoon? Klik dan binnen MijnWebsite rechts onderin op het apparaat waarvan je graag een voorbeeld wilt zien.

Ik heb een nieuw idee voor de software van MijnWebsite, kan ik dat aan jullie doorgeven?

MijnWebsite is door onszelf ontwikkelde software, waarbij we veel rekening hebben gehouden met de wensen van de gebruiker. Heb je nieuwe ideeën of wensen voor MijnWebsite, dan kun je die aan ons doorgeven via het supportformulier. Onze ontwikkelaars kijken graag naar de mogelijkheden.

Hoe voeg ik een nieuwe pagina toe aan mijn website van MijnWebsite?

Start MijnWebsite en klik op in het menu 'Pagina's'. Klik vervolgens op de knop 'Pagina toevoegen'. Vul een paginanaam in en vink overige opties aan of uit. Klik vervolgens op het opslaan-icoontje om de nieuwe pagina op te slaan.

Er staat reclame onderaan mijn website. Hoe haal ik dit weg?

Als je gebruikmaakt van MijnWebsite Lite (de gratis variant van MijnWebsite), dan wordt er onderin je website reclame getoond. Wil je dat liever niet, upgrade dan naar een van de MijnWebsite-pakketten.

Kan ik mijn MijnWebsite-website beveiligen met SSL?

Ja, het is mogelijk om je MijnWebsite-website met SSL te beveiligen. Bij het MijnWebsite Pro-pakket is je website gratis met SSL beveiligd. Voor de kleinere pakketten is het mogelijk om een SSL-certificaat aan te schaffen, of een upgrade naar het MijnWebsite Pro-pakket uit te voeren.

Prijzen excl. btw tenzij expliciet anders aangegeven © 2017